Lokacija

GDJE SE NALAZIMO

Zaostrog je malo, idilično dalmatinsko mjesto, smješteno 20 km južnije od grada Makarske. U mjestu je stalno nastanjeno oko 400 stanovnika. Turizam je ljeti glavna djelatnost, dok se u jesen stanovnici bave maslinarstvom, vinogradarstvom i ribarenjem. Zemljopisno nad Zaostrogom dominira planina Viter. Staro selo Zaostroga je udaljeno nekoliko kilometara od mora i iz njega se pruža fascinantan pogled na poluotok Pelješac. Prema arheološkim nalazima, Zaostrog je bio naseljen i u rimsko doba o čemu svjedoče brojni antički spomenici. Prvi put se Zaostrog spominje 1494. na hrvatskom i turskom jeziku. U starom naselju Zaostrog nalaze se tri crkve, stara gotička Sv. Barbare, crkvica Sv. Roka iz 17. stoljeća i novija crkva Sv. Barbare iz 1872.


Prikaz veće karte
Najpoznatije kulturno, vjersko i prosvjetno središte Gornjeg Makarskog primorja je Franjevački samostan Sv. Marije u Zaostrogu. Posjetiteljima je u samostanu otvoren muzej, etnološka zbirka, galerija i velika knjižnica s preko 30.000 naslova, sa značajnim djelima starije hrvatske književnosti.

Rezervirajte

Pošaljite nam poruku sa vašim zahtjevima, o datumu vašega dolaska i koliko vremena ostajete, i mi ćemo vas kontaktirati vrlo brzo.